E.L.D - Progressiv Utveckling By Anna Ferneman

Energy for Leadership and Development

Om E.L.D - Progressiv Utveckling

Progressiv Utveckling står för positiv förändring, utveckling och framgång. Det är en inriktning inom pedagogiken som inleddes av den amerikanska pedagogen och filosofen John Dewey (1859 -1952). Denna inriktning är frigörande, reflekterande och utvecklande, en pedagogik som jag använder mig av både i ledarskap, grupp, team och individ utveckling.

Jag startade mitt företag för att få möjlighet att lägga min energi på att det som jag tycker riktigt mycket om. Att vara en inspirationskälla som får andra i rörelse mot uppsatta mål och visioner, att guida ledare och grupper genom ny kunskap, utmana och coacha. Se insikter falla på plats, planer ta form och mål som realiseras är några av mina drivkrafter.  Ärligt så ser jag det inte som något jobb i vanlig ordning, utan något jag inte kan låta bli även på min fritid. Det händer rätt så ofta att människor i min omgivning  säger saker som "tack för att du utmanade mig på den där middagen, det fick mig att ta steget", eller "tack för att du puttade mig över kanten, jag blev verkligen inspirerad" och "nu har jag blivit så mycket bättre på att kommunicera vad jag vill och behöver". 

 

Om mig

Jag har 20 års erfarenhet att jobba med grupp- och ledarutveckling på olika teman, samt 13 års erfarenhet som chef och ledare. Jag har arbetat med människor i princip hela mitt yrkesverksamma liv. Mina erfarenheter sträcker sig från att möta svårt sjuka människor till att utveckla och driva affärsverksamheter men även att guida ledare och individer mot uppsatta mål och resultat. Jag tycker verkligen om människor och jag tycker lika mycket om att skapa resultat och att nå mål inom affärsutveckling.

 Jag  verkar både inom privata näringslivet, statliga myndigheter och kommuner.  Jag har bland annat föreläst på IHM om ett av mina favorit ämnen "framgångsrikt ledarskap", skrivit  krönikor i offentliga affärer.

 Jag har fördjupat mig i "Hälsopromotion i arbetslivet" på Vänersborgs högskola samt i "Ledarskapets retorik" på Jönköpings universitet samt affärsmannskap och strategisk försäljning.

Certifieringar:

Certifierad framtidsstrateg via Academy Kairos future

Certifierad Coach och mentor via Svenska coachingsinstitutet

Certifierad handledare i Förändringens Fyra Rum® och Organisationsbarometern®

Certifierad i HealthSCORE® via Svenska hälospromotionsgruppen.

Certifierad handledare i Pussel Disc beetendestilsanalys via Enzise.

Övriga meriter och uppdrag

Underkonsult på:

  • Wise Capacitet AB
  • People Expert/Doer på Doings AB

Delägare i mediaföretag.

 

 

 

 

 

 

Sagt om mig

" Anna har en unik förmåga att skapa engagemang och energi i grupper och hos människor".  Linn Norén, Rumblin.

" Jag har anlitat Anna för ledarskapsträning. Anna har mycket energi, är lyhörd och har stor kommunikativ förmåga. Hon lyssnar in och hittar andra vinklingar för utveckling. Man känner sig trygg som kund och jag kan varmt rekommendera henne"  Charlotte Celsing, Personalchef Dramatiska institutet.

" Det är roligt att jobba med Anna och det känns alltid tryggt. Hon har en god förmåga att följa grupper och processer, har lång erfarenhet och skapar alltid engagemang. Anna har mycket energi är glad och en förmåga att rikta sin energi utifrån situationen och så är hon orädd"

Lotta Löfgren, konsult Influence.

" Det känns tryggt att ha Anna som konsult. Hon är mycket kunnig och bryr sig om att det ska bli hög kvalitet. Hon har ett smittande sätt som det är befriande att lyssna på!"  Johan Holmberg, Connecta.

" Jag har haft Anna både i ledarskapsutveckling och chefscoaching. Anna hjälpte mig verkligen att sortera mina tankar och gjorde mig stark i mitt ställningstagande. Idag trivs jag jättebra på jobbet och fortsätter vara stark, tydlig och positiv i mina åsikter. Jag kan varmt rekommendera Anna för ledarskapsutveckling och coaching". Lena Lang-Forseth

"Anna är oerhört drivande och ser möjligheter istället för hinder. Hon har ett stort engagemang som smittar av sig och en mycket duktig workshopledare"  Lena Tuvene f.d VD Betania Organisationsmedicin AB

"Anna är rak på ett väldigt positivt sätt. Hon ger feedback som fokuserar på utveckling. Jobba med Anna och du lär dig något om dig själv. Det är värdefullt för både ledare och team" Lena Gennerud, Hejdadig grupp och Affärsutveckling

"Anna är engagerad och kunnig. Bra på att vända frågeställningar, får mig att se saker på andra sätt" 

"Som chef är Anna lyhörd, inspirerande och stöttande. Hon är rak, ärlig och ger tydlig feedback. Detta gör att man kan känna sig trygg i sin roll och våga anta utmaningar"  Christina Hodell Betania

"Anna har en otroligt bra förmåga att lära ut och inspirera. Hon känns också mycket trygg, balanserad och säker. Det känns som om Anna skulle kunna hantera svåra och sociala situationer på ett mycket bra sätt genom sin förmåga att lyssna, analysera och sedan lugnt förklara utan att ta saker personligt eller ha med prestige. Tror sällan jag mött någon så kompetent person på det området (vad jag kan bedöma på en kurs). " Citat från Deltagare  öppen kurs i ledarskap

"Anna kan förmedla så mycket energi och styrka. Vill du både ta nästa steg och samtidigt känna dig full av energi i ditt beslut då har du hittat rätt." Ulrika Borg Larsson

"Anna har en förmåga i sin coaching att ställa de frågor som behövs när du vill utmana dig själv. Jag kan varmt rekommendera henne." Peter Kjell

Det har nu gått några veckor och vi har fått vår utvärdering av vår konferens. Det var mycket positivt och de flesta gav högsta betyg till Pussel-diskanalysen och dig. Dom tyckte du var fantastiskt bra med positivitetet och energi.

Maria Hadd VD

Exempel på kunder som jag haft uppdrag hos:

Dramatiska institutet

Medley

Naturvårdsverket

Finansinspektionen

Danderyds kommun

BålstaDoktorn

Wise

Connecta

Aftonbladet

Lernia

Nordea

Helsa Vårdutveckling Sverige

LRF

DO - Diskrimineringsombudsmannen

Tobii

Circle K

 

 

 


E-postadress